Tur til Store fjellfugleleiken

1 April 2016

Fredag ettermiddag kjørte Jan Tore og jeg mot Fjell, og parkerte like før Bysetermåsan. kart dag 1Vi tok stien opp mot Fugleleiktjern og vandret litt rundt for å finne ett sted og sove for natten. Ved Storefjellfugleleiken fant vi en fin plass. Her hadde det vært folk før som hadde laget en slags gapahuk som vi benyttet oss av. Vi slo opp tarpen over den og benket oss i den.

Så var det å sanke litt ved, slik at vi hadde til kvelds bålet.IMGP2389IMGP2392

Bålet ble tent og vi koste oss med Pølser, øl og en liten knært. Og selvfølgelig hyggelig prat.

Lørdagen kom med regn og masse vind, men vi hadde det fint under tarpen og det ble en lang «frokost». kaffe, sjokolade og havregrøt, det var frokosten sin det.

IMGP2398IMGP2402

Utsikten over myra var kjempe bra.IMGP2400 IMGP2399

Da regnet endelig ga oss en pause fikk pakket sammen og kommet oss av sted.kart lørdagVi tok turen mot Svartholbekken, vi ville sjekke om denne kunne padles med kajakk. Vi kom oss ned til stien som går langs bekken mot Skjelbreia. Der la vi fra oss sekkene og begynte å traske nordover.

IMGP2404 IMGP2405 IMGP2403På veien dit kom vi til Svartoren, som er en flytebrygge som kan dras over bekken for å komme til den andre siden.IMGP2406

Den ble opprinnelig bygget en bro her av orienteringsgruppa i STK, mon tro om pappa var med på dette en gang i tiden. Han var en veldig aktiv orienteringsløper og jobbet for STK i nesten 50 år.

Vi gikk videre til Skjelbreia, besøkte «uthuset» og så tok vi veien tilbake til Bysetermåsan, får så gå inn stien ved demningen for og hente sekkene.

IMGP2410 IMGP2409

Takk for en kjempe fin tur JT