2015 17-19 april Nordbysjøen

Nordbysjøen 04 2015

Helgen den 17.04.2015 – 19.04.2015 var datoen og på formiddagen den avtalte fredagen var vi ganske så klare. En kano av det gode gamle glassfiberslaget, en Ally-kano (samt traller til begge) godt fastmontert til biltaket, bilen fylt til randen av lavvo, brennere, soveposer, mat og annet vi følte vi trengte samt 3 tente lys i alderen 12 år vugget vi ut av parkeringsplassen med kurs for Nordbysjøen:

Kart Nordbysjøen

DAG 1

Etter en forholdsvis kprt kjøretur kom vi frem til Myrdammen (som ennå var islagt) i Enebakk, med to kanoer, lavvo og mye annet stasj :-). Det ble to ganske så fulle kanoer oppå trallene og begynte å gå. Turen gikk forbi Myrdammen og opp til demningen ved Nordbysjøen.

En ting var klart – tross nydelig vårvær var det ikke akkurat badetemperatur i vannet. Isflakene i enden av sjøen ga vel klare indikasjoner på det….. Men her har hele gjengen (nesten) velvillig stilt seg opp for fotografen:

Hele gjengen (nesten)

Nå er vel ikke Nordbysjøen definert som noe stort vann akkurat, men padlingen gikk likevel som en lek – vindstille uten en krusning på vannet ga vel inspirasjon til en aldri så liten «100-meter flatt jern padling». Dette var første turen med min Ally kano. Vi padlet sørover og fant en fin plass til å sette opp lavvoen.  Og etter litt synsing frem og tilbake fant vi vårt sted. Og da var det jo bare å slippe kaoset løs:

Leieren

Neida, å sette opp leieren gikk som en lek. Brått var lavvoen oppe og ungene var i full sving med innredningen. Samt å utføre det ærefulle oppdraget med å lage en utendørs latrine dette var noe Marianne og Sofie fikset i en fei. Kvelden endte inne i lavvoen med amerikansk gryte (thank you, Toro) tilberedt over gass.

Vi tente ett lite bål i kveldingen og sat og koste oss rundt dette utover kvelden, en liten kald en ble det også.

Helt frem til de fant veien inn i hver sin lune sovepose………

DAG 2
Med frokost og andre nødvendige sysler unnagjort var fiskestangen ikke langt unna – ingen hadde vel forhåpninger om at det skulle være liv nok i fisken til at den bet, men ingen skal snakke nedsettende om viljen til fiskerne:

Fisker 1

Fisker 2

Fisker 3

Ingen napp i det hele tatt og viljen fikk seg en liten brist. Dog ikke verre brist enn at den fint kunne kureres med en liten padletur (og dorging):

Padling

Padlere

Kompisen hadde jo vært forutseende nok (vært på tur før, han) til å pakke en liten sekk med «motivasjon». Blant sprekkene i isen langs land fant vi en liten åpning som gjorde det mulig å sette bena i land – vi hadde staket oss ut en liten gåtur til et annet vann Grinderen for å se om fisken var hyggeligere der. Etter en halv times gange kunne vi konstatere at det var den ikke. Eller – det er mulig fisken var hyggeligere i dette vannet, men vi fikk ikke slått av en prat med den da isen lå tykk ut over hele vannet………….Og da kom kvikklunchen godt med. Både for barn og for voksne. Her er forresten et bilde av deler av gjengen når det gikk opp for oss at vannet var islagt:

Medlemsmøte

Veien tilbake til kanoene ga oss noen naturlige forundringspakker representert her ved en aldri så liten hodeskalle som ble kveldens snakkis:

Hodeskalle

Vel fremme ved leieren var det atter en gang tid for litt matlaging over gass – nå stod pannekaker på menyen (thank you again, Toro). Etter en del timer ute i fri luft synes det som om såvel barn som voksne virkelig nøt maten:

Spisende 1

Spisende 2

Kveldens kokk

DAG 3
Den siste dagen pleier å være preget av å være nettopp det – den siste dagen på turen og «den lange veien hjem». Aldri morsomt å bryte opp en leier og en tur som er god. Men det må dessverre til når resten av familien og jobb venter. Leieren ble pakket varsomt ned, kanoene ble lesset opp og funnet sjødyktige og mannskapet fordelt. Turen tilbake til demningen var preget av litt mer vind enn fredagens tur, men det var ikke verre enn at vi atter en gang avsluttet med «100 meter flatt jern padling». Vel i land var alt heldigvis nedoverbakke til bilen:

Trilletur

Takk for turen, kompis!