Øyungen Helvete Kano (Nordmarka)

26 juni startet turen  fra Skar i Maridalen, derifra og opp til Øyungen er det         ca 3 km med oppoverbakken.

IMG_1184IMG_1186

Merkelig dette med at det alltid må være oppoverbakker. Men her fikk jeg testet en ting jeg har tenkt på lenge, med ett lite nesejul på kanoen og en pulksele gikk turen opp mye lettere, både for beina og ryggen.

Vi kom opp og begynte å padle.IMG_1194Vi hadde ett mål for helgen og det var å komme til Helvete. Vi fant en kjempe fin leirplass lengst nordpå Øyungen. Fredagen gikk med til fisking og leirbygging. Det var vanvittig fint vær og varmt, men ikke så mye mygg.

IMG_1188 IMG_1198IMG_1196

Vi gikk tidlig i telte og spilte litt kort spiste godteri og koste oss. Det ble etter hvert litt kjedelig så vi bestemte oss for og komme oss i kanoen for å fiske litt. Kastet oss i kanoen og padlet ut.Vi fikk to små ørret som ble stekt når vi kom tilbake til teltet. Vi spiste litt begge to.

(Bilder kommer)

Lørdag kom, nå skulle Helvete beseires. Vi padlet videre nordover og inn i Gåslungen da måtte vi under en bro og der måtte vi dra kanoen over.

IMG_1190IMG_1195

der fikk Morten en fin abbor, over dette vannet og bar kanoen opp til Rottungen. Padlet over dette vannet og parkerte kanoen (se kart) så tok vi bena fatt med Helvete som mål. Det ble en lang tur, vi gikk og gikk på stier og veier. Men kom frem og gikk over hengebrua, det var litt skummet selv for meg.

Etter en tur i Helvete ble målet Bjørnholt. Vi kom dit og kjøpte oss litt mat og brus.

IMG_1192 IMG_1193

Vel mette i magen gikk turen tilbake til kanoen og samme vei tilbake til teltet. Morten måtte ut en tur alene for å trene på litt padling.

IMG_1191

Gode å slitne lagde vi oss litt mat, fiske litt mer så ble det en tidlig kveld.

Søndagen gikk med til å rive leir og padle oss tilbake til Øyundammen så en tur i nedoverbakke til  bilen og hjem.