2015 2 Aug Femundsåsen rundt

Femund åsen rundt i kano 2-4 aug 2015femund

Dag 1:

Turen starter fra Synnervika lengst nord på Femunden, på Langen gjestegård kan man få leid kanoer etc.

Jeg kjørte ned til Synnervika lastet alt ut og kjørte så bilen opp til Langen. Fra Langen til Synnervika er det mellom 2-3 km, jeg tenkte å rusle ned til Synnervika. Det kom noen biler som kjørte forbi, og plutselig kom tommelen min opp i været når neste bil kom. De stoppet, og jeg var i Synnervika på 1,2,3.

Vel, jeg startet padlingen søndag formiddag turen utover Femunden mot Nordvika ble lang og tung. Det blåste litt og det var en del bølger. Alene i kanoen ble det fort en liten kamp mot vinden, jeg holdt meg langs land og kom med til slutt i le inne i Nordvika.

DCIM100GOPRO

Senere har jeg lest meg til at det alltid lønner seg å startet på ettermiddagen / tidlig kveld fra Synnervika. Da løyer vinden og det blir lettere å padle.. Godt en gjør skikkelig research før en dra 🙂

Det er nå det hele begynner, gamle tømmerrenner og koier brukt av tømmerfløtere fra gamle dager. Den første du møter går det fint å padle igjennom da kommer du til Lortholet. Her ligger også første koia du møter.

Dette er utløpet av renna, tatt fra Lortholet

IMG_1247

Dette er Lortholbua

IMG_1249

Ved stort sett alle koier / buer er det vedlager og tilrettelagt bålplass

IMG_1250IMG_1251

Den neste tømmerrenna går det ikke å padle Ally kano i

DCIM100GOPRO
Så da er det bare tømme og bære 🙂

Etter enda en renne som jeg ikke prøvde meg på, da jeg gikk en tur og sjekket først. det var vel bra for den hadde ett dropp på 1/2 meter på slutten.

IMG_1254IMG_1255IMG_1256IMG_1252IMG_1253

Når jeg da kom inn i Rundthjønna var klokken blitt slik at jeg begynte å se etter en plass og campe. Plassen ble ved Stensundet.

IMG_1257

Dag 2:

Målet denne dagen var å komme til Feragsdammen. Så turen begynte på Langtjønna mot Langtjønnkanalen. Denne kan heller ikke padles, men Langtjønnbekken til høyre for kanalen er fullt padlebar.

Når en er kommet ned bekken er du Feragen, så da var det bare å sikte på Feragsdammen.

Der starter elven ned mot Håsjøen. Jeg hadde aldri padlet elv med kano før så det var litt skummelt i starten.  Men det gikk på ett vis, noe grunnstøting ble det jo. Men ingen kantring.

I Øvre Skjevhåen er det en fin plass med gapahuk. Her ble min andre natt på turen.

IMG_1264

IMG_1265

IMG_1270

IMG_1285

Dag 3

Turen herfra og ned i Håsjøen ble spennende og flott. Herlig landskap og fine stryk. Vel ute i Håsjøen padlet jeg rett over mot en hytte som ligger der. Dro kanoen på land og begynte å rusle de 6 km til Langen igjen.

Har du lest så langt har du en video her som jeg lagde på denne turen.