2014 5-9 sept Børtevann med lånt kano

 

IMGP2318

Dag 1 Morten og jeg lånte kanoen til Morten Bue og gikk fra Bysetermåsan fredag ettermiddag. 3 kmIMGP2317
å gå med kanotralle noen motbakker, ganske slitsomt. Men Børtevann er veldig flott å padle på.

Vi kom frem kastet kanoen på vannet og padlet på ukjent vann, vi fant den første øya kom oss i land og slo opp teltet. Plassen ble kalt kosøya tror jeg J Vi lagde ett lite bål, kote vann og spiste real turmat. Utpå kvelden (etter mørkets frembrudd) vill Morten forsøke å fiske, han fikk ett realt tilslag på noe stort, men den slapp unna… det var ergerlig for det virket som en stor fisk.

IMGP2321IMGP2332

Dag 2: Pakket vi leieren, Morten padlet rundt øya alene med kanoen, været var kjempe fint. Vi forsøkte å fiske men fikk ingen ting. Morten kunne bare overnatte en natt, da han fikk besøk av en kompis.  vi padlet tilbake til veien, så gikk turen til fots tilbake til Bysetermåsan med litt bagasje. Jeg ble en natt til, padlet heler Børtevann rundt. Det er masse trange passasjer ett utrolig fint padlevann.IMGP2338

Lørdag kveld fant jeg meg en liten øy, lagde leir og satt meg i kanoen for å fiske. Men det ble ingen ting.IMGP2356

Dag 3: Søndag morgen padlet jeg helt inn i Dæliseterfjorden, dorget selvfølgelig etter kanoen på veien dit og midt utpå bet det på en liten ørret pinne. Innerst i fjorden tok jeg bena fatt gikk forbi Dælikoia (som alltid står åpen) og gikk opp til søndre krokvann. På vei tilbake ble ørreten stekt i panna over primusen ved Søndre Kytetjern.

Turen ble avsluttet etter en lang gåtur tilbake til Bysetermåsan, med en tung kanoIMGP2370